Risikofritt spill – bookmakeren tar hele risikoen

Alle som spiller odds vet at det er en viss risiko forbundet med dette. Den er selvsagt størst når du bruker egne penger til oddspillingen, og derfor er det flott at det finnes mange oddsbonuser som gjør at du kan spille på bookmakernes regning. Hos bettingselskapene finnes det både innskuddsfrie og innskuddsbaserte bettingbonuser, og uansett om det er cashback, gratispenger, gratisspill eller rene sportsbonuser, så gir de deg en anledning til å spille på spillselskapenes regning.

Bra bookmakere med oddsbonuser

Anbieter Bonus Besøk
1 1000 NOK Besøk
2 3000 NOK Besøk
3 100% bonus + 500 NOK gratisspill Besøk
4 200 NOK Besøk
5 250 NOK gratisspill til du vinner Besøk
6 2000 NOK Besøk
7 1000 NOK Besøk
8 500% bonus Besøk
9 500% bonus Besøk
10 500 NOK gratisspill Besøk
11 500% bonus Besøk
12 3000 NOK Besøk
13 509 NOK gratisspill Besøk

Bare en oddsbonus er risikofri

Det finnes en bonusvariant til utover de som er nevnt over, og det er denne som lar deg spille uten noen form for risiko. Alle de nevnte bonustypene eller spilling med egne penger, medfører at innsatsen er tapt om oddsspillet ikke ender med suksess. Det er dette som skiller risikofrie spill fra alle de andre måtene å spille odds på. Denne oddsbonusvarianten gir deg nemlig innsatsen tilbake om spillet ikke ender som du satset på. 

Og dette gjelder faktisk for dine egne penger også, for når du bruker et risikofritt spill så må det plasseres med enten egne penger eller bonuspenger. Med andre ord får du ikke et spill eller bonus til en viss verdi som du kan spille odds for, men etter at du har brukte egne midler på oddsspillet, overtar bookmakeren all risikoen. Ender ikke det plasserte spillet med suksess får du nemlig hele innsatsen tilbake. Den returneres fra bettingselskapet du spilte hos, og dermed er dette et oddsspill helt uten personlig økonomisk risiko om det ender med tap.

Ofte er det vilkår og betingelser knyttet til de risikofrie spillene, men det er ikke alltid. Samtidig er det vel også mer fornuftig å fokusere på vinnermuligheten et risikofritt spill gir, samtidig som du får innsatsen tilbake om det ender med tap, enn å problematisere over eventuelle ulemper som følge av omsetningskrav og minsteodds. Får du tilbud om et risikofritt spill er det bare å hente det siden oppsiden er mye større enn nedsiden.

risikofrie spill

Vinn som vanlig og få pengene tilbake ved tap

Det blir mer og mer av risikofrie spill hos bookmakerne, og med tanke på hvor populært dette er hos oddsspillerne, er ikke dette rart. Den store populariteten skyldes selvsagt at du får tilbake pengene dine om oddsspillet ender med tap. 

Tilbud om risikofrie spill er mye brukt i forbindelse med spesielle idrettsbegivenheter som for eksempel finalen i Champions League, men for tiden blir det mer og mer vanlig at du står helt fritt til å bruke et risikofritt spill på den sportsbegivenheten du selv ønsker. Slike spill har som oftest en verdi på 100 til 500 kroner.

Velger du å bruke et risikofritt spill verdt 200 kroner og 2,30 i odds på seier til lag A i CL-finalen, og dette går inn, får du tilbake 460 kroner fra bookmakeren. Det er en fortjeneste på 260 kroner. Oppsiden er dermed flott uansett dersom du vinner, men det supre er at nedsiden ikke eksisterer selv om lag B vinner kampen. Nedsiden er eliminert i og med at du får tilbake de 200 kronene som du satset. Med et risikofritt spill får du innsatsen tilbake fra bettingselskapet, og dermed taper du ikke en krone på oddsspillingen din.

Vilkår og betingelser for risikofrie spill

Enkelte bettingselskaper tilbyr et risikofritt spill verdt 100 kroner dersom du spiller odds for 100 kroner først. Det risikofrie spillet tildeles i slike tilfeller uten omsetningskrav. Vinner du med spillet er dermed gevinsten uttakbar. I praksis tilsvarer dette et omsetningskravet på 1x siden du allerede har omsatt for det risikofrie spillets verdi for å kunne hente det. 

Når du får et risikofritt spill på denne måten kan det betinge at du spiller til minsteodds 1,40 når du plasserer spillet, men siden det ikke kreves spill på et enkeltutfall er dette perfekt for multiple-spill. Med flere oddsspill på samme kupong kan du øke totaloddsen. Samtidig øker risikoen for hvert enkeltspill du plasserer på kupongen, men dette spiller ingen rolle fordi du får innsatsen din tilbake om ett eller flere av enkelthendelsene på multiple-spillet ikke går inn. 

Omsetningskrav for risikofrie spill får bare betydning om du vinner med spillet. Spilte du med bonuspenger får du både innsatsen og fortjenesten utbetalt som bonuspenger. Disse må møte de opprinnelige kravene til oddsbonusen.

Dersom du plasserte spillet med egne penger, blir innsatsen utbetalt uten betingelser. Nettogevinsten ses på som bonuspenger, og denne delen har kanskje både omsetningskrav og minsteodds. Slike betingelser er imidlertid som oftest mye lavere og mindre enn hva de er for andre bonusvarianter. Svært ofte er det et sympatisk omsetningskrav på 1 gang med en eventuell minsteodds på 1,30.